CICANAPLÓ 2018. augusztus 6-12.

Grisa cicánk hasán keményebb csomókat találtunk, elvittük orvoshoz, de szerencsére csak zsír. Jó húsban van a cica, nem vitás… 🙂

Ismét kaptunk tápokat a Pavlik házaspártól, köszönjük szépen.

Szemesi Marika pedig egy újabb csodaszép cicafekhellyel ajándékozta meg cicáinkat. A képen éppen Mica cicánk teszteli nagy megelégedésére. Köszönet érte.

Szombaton hívást kaptunk, hogy a kórház sürgősségi osztályának bejárata előtt fekszik egy cica. Hatalmas, ivartalanított cirmos kandúr. Már három napja nem mozdult onnan, mintha a gazdáját várná. Elhoztuk, és azonnal feltöltöttük a Facebookra. Szerencsére már másnap jelentkezett a gazdája. 16 éves cica, a Szondi lakótelepről szökött meg hétfőn. Lakásban tartott cica, de időnként lejár sétálni. Eddig nem is volt baj, de egy költözés után egyszer már lelépett, ez volt a második eset. Bár ez a történet most happy enddel zárult, a cica gazdájának (és minden kijárós cica gazdájának) javasoljuk, hogy tetessen chipet a cicába. Kutyáknál ugye kötelező, de macskáknál még nem terjedt el, pedig nagyban segítené az elveszett cica visszajuttatását. A bilétás nyakörv is megoldás lehet, de tapasztalataink szerint a nyakörv (sőt a bolhairtó nyakörv is) veszélyes is lehet a cicára nézve, ha fennakad valahol, ezért csak olyan nyakörvet tegyenek a cicára, ami terhelés hatására szétnyílik.