CICANAPLÓ 2018. június 4-10.

Sajnos szomorú hírrel kell kezdenünk: meghalt Pisti. Aki a Honvéd utcai éjjel-nappali környékén járt, biztosan találkozott egy hatalmas, rendkívül barátságos szürke-fehér kandúrral. Már több mint 10 éve lakott ott, és annyira jól érezte magát, hogy amikor tavasszal valaki örökbefogadta és elvitte, visszaszökött Toponárról. Állítólag az út utolsó részét busszal tette meg, mert egy sofőr megismerte, ahogy az út szélén baktatott, és hazafuvarozta. Ilyen cica volt Pisti, mindenki szerette. Sajnos pár hónapja elkezdett romlani az egészségi állapota, próbáltunk rajta segíteni, de sajnos pénteken az állatorvosi rendelőben meghalt. Mindenki siratja, nagyon fog hiányozni!

Sajnos még egy veszteségünk volt a héten: a múlt héten behozott kiscicák egyike meghalt. Egy ideig szépen fejlődött, de aztán már nem akart enni, csak fogyott, és minden erőfeszítésünk ellenére elment. A testvérei viszont szerencsére jól vannak.

Újabb 5 kiscicával szaporodtunk. A Rippl-Rónai parkban találtak egy cirmos kislányt. Nagyon beteg volt a szeme, de már gyógyulgat. A kaposújlaki erdőben pedig 6 kiscicát tettek ki egy dobozban. A megtaláló kettőt el tudott ajándékozni, négy hozzánk került. Hihetetlen jó fej cicák, azonnal szaladnak, ha hívjuk őket, és boldogan dorombolnak az ölünkben. Nem is értjük, hogy lehetnek ilyen kedvesek az emberekhez, miután kidobták őket… Meg azt sem értjük, miért nem lehet az anyamacskát ivartalanítani, vagy legalább elajándékozni a kölyköket. Ismét egy ember, aki a legegyszerűbb megoldást választotta… A cicákat már fel is töltöttük a gazdikeresőbe.

A Deseda kaposfüredi részén találtak egy fiatal háromszínű lánycicát. Csontsovány volt, azonnal bevágott egy egész konzervet. Utána vettük csak észre, hogy duzzadtak a cicijei, akkor vagy szülés előtt áll vagy szoptat. A rengeteg kaja miatt viszont lehetetlen volt megmondani, hogy melyik. Elvittük ultrahangra. Nem vemhes, akkor viszont szoptat. Visszavittük a Desedára, hátha előkerülnek a kölykei, de nem találtuk őket. Kénytelenek voltunk otthagyni, hiszen nélküle éhen halnának a kölykök. Őt is feltöltöttük a gazdikeresőbe, ha tud róla vagy a kölykökről valaki, kérjük szóljon.

Van egy Lenke nevű öreg cicánk, akinek egy hematóma miatt annyira megvastagodott az egyik fülkagylója, hogy szinte teljesen elzárta a hallójáratot. Le kellett vágatnunk a beteg fülét. A műtét jól sikerült, a cica teljesen jól van.

A héten három segítőnktől is kaptunk cicatápot. Köszönjük Fehér Tibornénak, a Pavlik házaspárnak és Benedek Krisztiánnak, hogy támogatták cicamentő tevékenységünket!