Cicanapló 2018. május 28.

Sokan kérték, hogy számoljunk be rendszeresen a cicamenhely történéseiről. Ezért Cicanapló néven sorozatot indítunk: ezentúl minden hét elején elmeséljük az előző hét történéseit, lehetőség szerint egy-egy sztárfotóval illusztrálva.

Kezdjük a menhely építésével. Ha kész lesz, majd leírjuk az egész történetet, nem volt egyszerű menet már eddig sem. Azért lassan, de biztosan haladunk. Végre végeztünk a villanyszereléssel, már csak egy kis kőművesmunka lett volna vissza, amikor a kőműves kórházba került. Egyelőre az is kérdéses, hogy be tudja-e egyáltalán fejezni a munkát és ha igen, mikor. Sajnos jó esély van rá, hogy keresnünk kell másik szakembert, addig a tereprendezésen kívül nem tudunk mást csinálni.

A kiscicáink nagyon szépen cseperednek. A mamacicánk a sajátjain kívül még két másik alomból származó piciket is nevelget, fantasztikus anya. A kölykök irtó jó fejek, nagyon szeretjük őket.

Kaptunk egy bejelentést, hogy kutyának szánt bolhairtó csepptől meghalt egy anyacica, és ott maradtak az 1 hetes kölykök. A mi mamacicánk már így is erején felül teljesít, ráadásul ilyen nagy kölykök mellett nem sok tejhez jutottak volna a picik, de szerencsére Szántó Margitnak a Philip Egyesületből is van egy anyacicája kisebb kölykökkel, és ő befogadta a kis árvákat. Ezúton szeretnénk kihangsúlyozni, hogy nem minden kutyáknak szánt élősködőirtó csepp használható macskákon! Persze ilyenek is vannak, pl. az általunk leggyakrabban használt Stronghold, ezeknél valóban jó ötlet egy nagyobb kutyára méretezett adagot több cicára szétosztani, hiszen így olcsóbb, mint a kisebb macskaadagokat megvenni. Más hatóanyagú, kizárólag kutyáknak készült cseppek azonban veszélyeztethetik a cicánk életét. A fenti szomorú esetek elkerülése érdekében javasoljuk a bolhairtók állatorvosnál történő beszerezését, de ha üzletben vesszük, akkor mindenképpen kérdezzünk rá és a csomagoláson is ellenőrizzük, hogy használható-e macskákon!

Érkezett egy új jövevény, egy gyönyörű fiatal fekete-fehér fiúcica. Sajnos a szokásos albérletes sztori… Az első pár napot a cicaalagútban töltötte szegényke, de aztán rájött, hogy nem bántja senki, úgyhogy már teljesen jól érzi magát nálunk. Már fel is töltöttük a gazdikeresőbe.

Kezdetnek ennyit, a jövő héten folytatjuk!